header
Welkom op de "wat is..." pagina van Web Puls, Op deze pagina worden diverse termen uitgelegd. Om deze informatie u zo overzichtelijk mogelijk aan te bieden wijkt deze af van de standaard layout.

Wat is contentbeheer?Contentbeheer is het beheer van de inhoud van een website. In de volksmond wordt "contentbeheer" ook vaak website beheer genoemd. Contentbeheer is echter een onderdeel van website beheer. Zo zal website beheer ook meer technische kanten bevatten zoals bijvoorbeeld het up-to-date houden van applicaties die op uw website actief zijn.

Contentbeheer is voornamelijk datgene zijn wat u aan de buitenkant ziet.Wat is goed contentbeheer?


Met het plaatsen van content zijn er veel bijkomende zaken waar rekening mee gehouden moet worden,zoals o.a.;

Look-&-feel
Bezoekers
Website beleving
Google

Wat is Look-&-Feel

Wat is look-&-feel

De vertaling van deze term is "uiterlijk-&-gevoel". Tijdens de ontwerpfase wordt hier veel aandacht aan besteed te worden door de webdesigner. De webdesigner ontwerp het stramien waarbinnen de contentbeheerder later werkt.

De contentbeheerder dient de inhoud zo te bewerken dat deze geen afbreuk doet aan het ontwerp. Een goede contentbeheerder zorgt er zelfs voor dat de content het ontwerp complimenteert. Dit zorgt uiteindelijk voor een goede website beleving.Bezoekers

U heeft een mooie website en genoeg verkeer, maar uw bezoekers ondernemen geen actie? Voelt de bezoeker zich dan wel aangesproken? U kunt op deze vraag maar op 1 manier antwoord krijgen en dat is door te vragen.

De juiste bezoeker

De inhoud van de website is hetgene waar bezoekers op afkomen. Door de juiste trefwoorden en trefzinnen te gebruiken komt de juiste bezoeker op u af. De content dient doelgroep gericht te zijn. Niet alleen de trefwoorden, en zinnen maar ook de manier van spreken, de tone of voice.

Kwaliteit is beter dan kwantiteit
Natuurlijk ziet het er spectaculair uit als u per dag 1000 bezoekers over de vloer krijgt. Maar zo moeilijk is dat niet. Uiteindelijk wilt u resultaat zien. De kwaliteit van uw bezoeker is dan belangrijker dan de kwantiteit. Liever 11 bezoekers met 100% resultaat dan 1000 bezoekers met 1 procent resultaat.

Een contentbeheerder zal continu de resultaten van de website monitoren en daar waar noodzakelijk de content aanpassen, voor een beter resultaat. Een goede SEO zorgt er niet voor dat u nummer 1 staat in de zoekmachine's, een goede SEO zorg ervoor dat u nummer 1 staat wanneer de bezoeker ook daadwerkelijk opzoek is naar u.
Wat is Website beleving

Hoe een bezoeker uw website beleeft heeft invloed op het resultaat van uw website. Wanneer de website een prettige omgeving is zal een bezoeker langer op deze website blijven. Dit heeft als gevolg dat er een band ontstaat met de website.

De goede ontwerper houdt hier rekening mee. De contentbeheerder dient zich te bewegen in het stramien van de website, tone of voice zonder uit het oog te verliezen dat de content ook gevonden moet worden.

Web Puls heeft voor haar webdesign oplossing de expertise in huis gehaald van een grafisch ontwerpster: Danielle van Looije van Vida Visuals. Door onze krachten te bundelen kunnen wij u het beste van twee werelden aanbieden.


 


Google

Niet alleen uw bezoeker dient op de juiste manier aangesproken te worden. Ook Google dient op zijn eigen wijze aangesproken te worden.

Door Google op de goede manier aan te spreken vergroot u de kans gevonden te worden. Maar het gaat niet om veel bezoekers, het gaat om gevonden te worden door de juiste persoon.

Het beledigen van Google


Net als elke andere bezoeker kunt u Google beledigen. Plaats bijvoorbeeld nooit teksten in dezelfde kleur als de achtergrond. Ook door schreeuwende commerciële teksten kan Google overstuur raken

Houd Google te vriend


Door een goede combinatie van een teksten, meta-tags en omschrijvingen bij de afbeeldingen leert Google uw website beter kennen. Hoe beter Google uw website kent, hoe vaker Google uw website zal voorstellen aan de zoekende partij.

footer
Web Puls biedt: Webdesign, Website Onderhoud, Zoekmachine optimalisatie en Op Maat Oplossingen
Disclaimer - Sitemap - Linkpagina - wat is...- Web Puls; KVK 27315954;; Van Bylandtstraat 94; 2562 GD Den Haag; 06-42 462 090